Rychlý slaný koláč s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 ks cibule
1 ks cuketa
2 lžíce kečup
200 g eidam
1 balíček listové těsto
provensálské koření
mletý černý pepř
1 konzerva rybičky

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno. Sýr eidam nastrouháme na jemno

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a položíme na něho koupené vyválené listové těsto, malinko potřeme kečupem a naskládáme nakrájenou cuketu, cibuli a nasekaný česnek. Osolíme a opepříme

  3. Já jsem použila konzervu tresčích jater, ale můžete dát i jiné rybičky. Po kouskách rybičky rozložíme na cuketu. Nakonec posypeme strouhaným eidamem a nebo jakýmkoli jiným sýrem. Povrch polijeme rozšlehanými vejci a posypeme provensálským kořením

  4. Slaný koláč dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny na 200 °C

  5. Rychlý slaný koláč s cuketou ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!