Rychlý salát z červené řepy s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
sůl
3-4 lžíce zakysaná smetana
1 ks červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. K řepě přidáme špetku soli a ochutíme česnekem, množství podle toho, jak máme rádi. Do řepy s česnekem vmícháme hustou kysanou smetanu. Pokud si nehlídáme váhu, můžeme část nahradit majonézou.

  3. Rychlý salát z červené řepy s česnekem podáváme chlazený. Vhodnou přílohou je celozrnné pečivo. Salát můžeme podávat na celozrnné bagetě nakrájené na kolečka a zdobit kouskem vlašského ořechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!