Rychlý hrníčkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka
drobenka
2 lžíce máslo
2 lžíce cukr krystal
1 hrnek hrubá mouka
podle chuti
1-2 misky ovoce
na obalení
3 lžíce cukr krystal
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou nebo i hrubou mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Suroviny smícháme nasucho. Do sypké směsi přidáme olej, mléko a vejce. Vypracujeme polotuhé těsto.

  2. Z másla, mouky a cukru připravíme drobenku.

  3. Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme a vysypeme. Na připravený plech rozprostřeme těsto. Připravíme si ovoce. Kompotované necháme okapat. Čerstvé ovoce nakrájíme a obalíme v krystalovém cukru. Ovoce naskládáme nahusto na plech s těstem. Nakonec koláč posypeme drobenkou.

  4. Rychlý hrníčkový koláč pečeme v dobře vyhřáté troubě na nejvyšší stupeň asi 7 minut. Pak teplotu postupně snižujeme, aby se koláč dobře propekl až doprostřed a měl zlatohnědý povrch.

  5. Upečený rychlý hrníčkový sypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. Rychlý hrníčkový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!