Rychlý houbový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
1 ks cibule
1 miska houby
podle potřeby
olej
podle chuti
1 špetka sůl
1 lžíce majoránka
1 hrst mouka
1 kostka masox
1 lžíce drcený kmín
mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka houbový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.

  2. Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme.

  3. Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujonu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou stejně jako s kmínem nešetříme.

  4. Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!