Rychlé řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks vejce
100 g máslo
3 lžíce rum
3 lžíce kakao
1 lžíce voda
1 ks prášek do pečiva
100 g cukr moučka
1 hrnek cukr moučka
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks smetana ke šlehání
1 ks čokoláda margot

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nastrouháme na hrubo čokoládu Margot do mísy. Poté do mísy prosijeme mouku s práškem do pečivaa přidáme cukr, šlehačku, celá vejce, olej a vodu. Vše smícháme dohromady, až vznikne řidší těsto (v případě potřeby je možné přidat vodu).

  2. Vymažeme si plech a vysypeme jej strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme na něj těsto. V předehřáté troubě moučník upečeme při teplotě 170 °C.

  3. Mezitím si pomalu připravíme polevu. Smícháme rum, kakao a 100 g moučkového cukru.

  4. Ještě teplý moučník potřeme polevou. Poleva je dost tuhá, ale tím, že ji naneseme na teplý moučník se dá pěkně rozetřít. Vše necháme vychladnout a ztuhnout.

  5. Jednotlivé nakrájené kousky řezů můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!