Rychlé hovězí plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky hovězí kýta nebo roštěnka
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení
na potření
pálivá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.

  3. Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!