Rychlé dýňové zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce máslo
2 ks cibule
2 lžičky vinný ocet
1 kg dýně hokkaido
podle chuti
cukr
sůl
čerstvý kopr
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokkaido dobře omyjeme. Neoloupanou dýni vydlabeme a nastrouháme nahrubo. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou dýni, podlijeme trochou vody, osolíme, osladíme, přidáme ocet a dusíme doměkka. Pro zajímavější chuť přidáváme ještě nadrobno nasekaný čerstvý kopr.

  3. Já dýňové zelí nezahušťuji, ale kdo má rád zelí hustší, zahustí moukou rozkvedlanou ve vodě, případně hraškou. Poté ještě necháváme provařit.

  4. Rychlé dýňové zelí podáváme jako přílohu nejen k masovým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!