Rychlé berounské nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček majoránka
0 lžiček kmín
1 hrnek vlažná voda
50 g sušené houby
podle chuti
sůl
na ozdobu
2 lžíce bylinky
příloha
200 g široké nudle

Postup přípravy receptu

  1. Široké nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na balení. Množství nudlí určíme podle strávníků a hladu, asi 80 - 100 g suchých těstovin na osobu.

  2. Ráno (nebo den předem) namočené sušené houby (na 2 osoby asi půl čtvrtlitrového hrnku) dolijeme vlažnou vodou a necháme ještě nabobtnat. Houby potom vaříme asi 15 minut doměkka spolu s trochou kmínu, majoránky a soli. Do uvařených hub můžeme ještě pro vůni přidat trochu česneku, ale opravdu jen trochu - asi půl stroužku.

  3. Houbovou omáčku rozmixujeme, aby byla tekutá, ale trochu hustá. Omáčku nalijeme na uvařené nudle, posypeme zelenými bylinkami, nebo nasekanou natí jarní cibulky. Se zeleným šetříme, abychom nepřehlušili chuť hub.

  4. Rychlé berounské nudle podáváme jako chutný hlavní chod. Omáčka je tmavě hnědá a krásně voní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!