Rychlá rajská omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
0.3 šálku voda
2 lžíce olivový olej
1 ks malá cibule
0.3 šálku čerstvá bazalka
1 ks zeleninový bujón
0.3 šálku čerstvá petrželka
1 ks celerová nať
6 ks střední rajče
1 ks malá karotka
podle chuti
ochucená sůl nebo směs koření bez soli

Postup přípravy receptu

  1. Olivový olej rozpalíme na středně velké pánvi s víkem. Nakrájíme cibuli a smažíme ji na olivovém oleji. Potom nakrájíme česnek, přidáme jej k cibuli a krátce osmahnme. Nakrájíme mrkev a celer a přidáme ke smažící se zelenině. Dobře promícháme. Jemně nakrájíme petržel a bazalku a rovněž přidáme k zelenině. Potom přidáme bujon s vodou. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni 15 minut, než změkne mrkev nebo celer. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. Zatímco se obsah pánve bude chladit, dáme rajčata do vroucí vody na 30 sekund, než se sloupne slupka. Rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme už v míse, takže nepřijdeme o nic z jejich obsahu.

  3. Smaženou zeleninu smíchejte s rajčaty a osolíme či ochutíme směsí koření bez soli. Rychlá rajská omáčka na těstoviny vystačí pro 2 - 3 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!