Rychlá hrášková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
200 g sterilovaný hrášek
1 kostka slepičí bujon
příloha
1 ks vejce
4 lžíce dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Jednu kostku bujónu necháme rozpustit v litru nebo 1,5 litru vody. Přidáme hrášek z jedné malé konzervy.

  2. V talíři si rozmícháme jedno vejce s krupicí. Můžeme trochu osolit. Těstíčko by mělo být řídké, ne tuhé. Malou lžičkou házíme do vařící se polévky malinké noky. Jestli se v polévce rozpadají, přidáme krupici. V polévce nám nabudou.

  3. Rychlou hráškovou polévku necháme chvíli povařit a je hotovo.

  4. Hráškovou polévku podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!