Rychlá a sytá polévka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 hrneček polévková zelenina
1 kostka kuřecí bujon
podle chuti
sůl
petrželka
mletý kmín
mletý černý pepř
kořenící směs podravka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Polévkovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Na másle nebo jiném tuku osmažíme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme hladkou mouku a uděláme si světlejší jíšku. Přisypeme koření podle chuti - mletý kmín či muškát a promícháme. Dále přidáme nastrouhanou polévkovou zeleninu a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujon, sůl, pepř a podle chuti polévkové koření. Polévku necháme dobře provařit.

  3. Mezitím si připravíme vejce, u kterého rozmícháme jen částečně žloutek, aby se zcela nespojil s bílkem. Nasekáme si nadrobno oblíbenou zelenou nať. Když je jíška provařená a zelenina dostatečně měkká, zakvedláme do polévky vejce a přidáme nať. Potom už nevaříme, jen necháme dojít na vypnutém sporáku.

  4. Rychlou polévku s vejcem podáváme ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!