Rychlá a jemná polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
6 hrnků voda
1 ks mrkev
1 ks brambora
1 hrnek červená čočka
podle potřeby
lžíce olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
bujon

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a bramboru oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.

  2. Na trošce oleje nebo sádla osmahneme cibuli. Přidáme mrkev, bramboru, česnek a zalijeme vodou s bujonem. Na jeden hrnek čočky dáme asi 6 hrnků vody. Přisypeme čočku a vaříme doměkka (asi 10 minut). Polévku podle chuti osolíme, opepříme a na konci vaření polévku rozmixujeme.

  3. Rychlou jemnou polévku z červené čočky podáváme s chlebem, nejlépe opečeným. Já mám ráda k polévce opečený a pokrájený toast.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!