Rychlá a jemná polévka z červené čočky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 6 hrnků voda 1 ks mrkev 1 ks brambora 1 hrnek červená čočka podle potřeby lžíce olej podle chuti sůl mletý černý pepř bujon
Postup Rychlá a jemná polévka z červené čočky recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a bramboru oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.
Na trošce oleje nebo sádla osmahneme cibuli. Přidáme mrkev, bramboru, česnek a zalijeme vodou s bujonem. Na jeden hrnek čočky dáme asi 6 hrnků vody. Přisypeme čočku a vaříme doměkka (asi 10 minut). Polévku podle chuti osolíme, opepříme a na konci vaření polévku rozmixujeme.
Rychlou jemnou polévku z červené čočky podáváme s chlebem, nejlépe opečeným. Já mám ráda k polévce opečený a pokrájený toast.