Ryba po smederevsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl 4 ks paprika petrželka 200 g cibule 800 g candát 3 ks rajče 1 ks citron 2 ks feferonka 5 dl bílé víno mletý černý pepř na obalení hladká mouka
Postup Ryba po smederevsku recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu, candáta nebo sumce, očistíme a nakrájíme na podkovy. Ty osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme v chladničce asi 15 minut uležet.
Pak rybu lehce obalíme v mouce a po obou stranách ji opečeme na oleji. Upečené kousky skládáme do zapékací mísy.
Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na trošce oleje, přidáme drobně pokrájenou papriku, feferonky a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dušenou zeleninou zalijeme opečenou rybu v misce.
Rybu po smederevsku zapečeme v troubě. Zapečenou rybu po smederevsku podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory.