Ryba po smederevsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
4 ks paprika
petrželka
200 g cibule
800 g candát
3 ks rajče
1 ks citron
2 ks feferonka
5 dl bílé víno
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rybu, candáta nebo sumce, očistíme a nakrájíme na podkovy. Ty osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme v chladničce asi 15 minut uležet.

  2. Pak rybu lehce obalíme v mouce a po obou stranách ji opečeme na oleji. Upečené kousky skládáme do zapékací mísy.

  3. Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na trošce oleje, přidáme drobně pokrájenou papriku, feferonky a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dušenou zeleninou zalijeme opečenou rybu v misce.

  4. Rybu po smederevsku zapečeme v troubě. Zapečenou rybu po smederevsku podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!