Ryba na pánvičce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce máslo
2 lžíce ocet
50 g cibule
500 g treska
0.5 ks bobkový list
3 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
750 g vařené brambory ve slupce
na ozdobu
2 lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Rybu stáhneme a vykostíme. Kůži a kosti dáme do 1/4 litru vody. Přidáme sůl, kostičky cibule, koření a ocet. Vše vaříme 20minut.

  2. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme. Vývar přecedíme a vlijeme zpět do hrnce a přivedeme k varu. Vložíme rybu, přivedeme k varu a přikryjeme poklicí. Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Rybu nakrájíme na kousky a ve vývaru rozkvedláme hořčici.

  4. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm brambory. Na brambory dáme kousky ryby a zalijeme vývarem. Rybu na pánvi už jen prohřejeme.

  5. Hotovou rybu na pánvi podáváme horkou a zdobíme ji sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je okurka, salát nebo vychlazené pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!