Skořicové rolky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
vejce
130 g máslo
1 lžíce rum
1 ks žloutek
100 g rozinky
0,5 kostek droždí
4 lžíce cukr krupice
4 - 5 lžic cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
300 ml plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z části vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Z mouky, kvásku, mléka, cukru, másla, jednoho vejce a žloutku zaděláme těsto. Zakryté těsto necháme 2 hodiny kynout

  2. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prohněteme. Těsto si rozdělíme asi na 15 bochánků a necháme je ještě 10 minut kynout

  3. Na náplň smícháme rozpuštěné máslo s rumem, vanilkovým cukrem, cukrem moučka a s mletou skořicí. Přichystáme si rozinky. Jako náplň můžeme použít i mletý mák s cukrem, povidla, mleté ořechy, co kdo má rád

  4. Každý bochánek rozválíme na podlouhlý ovál a celý ho potřeme skořicovou směsí. Pokud plníme ořechy či mákem, je lepší ovál před posypáním potřít rozšlehaným vejcem. Celý ovál nakrojíme šikmo ostrým nožem na několik pruhů, ale nedokrajujeme až k okraji. Těsto posypeme rozinkami, poté ovál podélně srolujeme, uděláme z něj uzlík a dáme na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem

  5. Hotové rolky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 16 - 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C

  6. Skořicové rolky po vychladnutí podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.

  7. (function(){

  8. var options = {

  9. url: '//video.aktualne.cz/embed_iframe/skoricove-rolky/r~841a4334d77811e88bfaac1f6b220ee8/'

  10. }

  11. },{"@type": "HowToStep

  12. _bbx_embed.insert(options)

  13. },{"@type": "HowToStep

  14. })()


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!