Růžičková kapusta s řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
mletý pepř
5 lžic masový vývar
muškátový oříšek
100 g strouhaný sýr
500 g vepřové řízky
20 g přepuštěné máslo
500 g růžičková kapusta
1 ks červené jablko

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kapustičky dáme do vroucí osolené vody a zhruba 5 minut vaříme. Scedíme, ochladíme studenou vodou a rozebereme na lístky.

  2. Oloupanou cibuli jemně posekáme a osmahneme na rozehřátém másle. Přimícháme listy kapusty, podlijeme vývarem a dusíme zhruba 3 minuty. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátem.

  3. Omyté jablko rozčtvrtíme, odstraníme jadřinec a pokrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a dusíme asi ještě minutu.

  4. Tence naklepané řízky osolíme, opepříme a z každé strany asi minutu opečeme na másle.

  5. Narovnáme do zapékací mísy, zakryjeme zeleninou, posypeme sýrem a zapékáme dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!