Ruský candát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks žloutek
1 ks cibule
4 porce candát
1 ks bobkový list
250 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
500 ml smetana ke šlehání
1 lžíce rajský protlak
3 kuličky celý černý pepř
na ozdobu
0.5 ks citron
1 lžíce kaviár

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Porce candáta očistíme, opláchneme a osušíme.

  2. Máslo rozpustíme, zpěníme na něm cibuli, přidáme koření a osolené porce candáta z obou stran dobře opečeme. Po opečení podlijeme bílým vínem a podusíme.

  3. Hotového candáta přendáme do porcelánové misky a uchováme teplého.

  4. Výpek zaprášíme moukou, opražíme, přidáme rajský protlak, trochu vývaru, rozvaříme a přecedíme.

  5. Ve smetaně rozšleháme žloutek a vmícháme do uvařené omáčky, kterou již pouze prohřejeme, ale nevaříme.

  6. Na talíře rozdělíme porce candáta, přelijeme omáčkou a zdobíme kolečkem citronu, na které dáme trošku kaviáru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!