Ruské věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sádlo na smažení
těsto
1 ks vejce
1 lžíce máslo
100 ml mléko
2 lžíce cukr moučka
1 lžička mletá skořice
300 g hladká mouka
1 špetka soda bikarbona
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. V mouce rozmícháme sodu, mletou skořici a společně prosijeme.

  2. Cukr s máslem a vejcem vymícháme, naředíme mlékem a po částech přidáváme prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které na pomoučněném vále rozválíme asi na 0,5 cm silný plát. Z těsta vykrajujeme kolečka. Každému kolečku navíc vykrojíme střed tak, aby vznikly věnečky. Zbytky po vykrojení opět spojíme, zpracujeme a postup opakujeme.

  3. Ruské věnečky smažíme v rozpáleném sádle dozlatova. Ještě horké věnečky posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!