Ruské pirohy se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 30 g cukr 1 špetka sůl 100 g máslo 500 g hladká mouka 200 ml teplá voda 10 g sušené droždí náplň 2-3 stroužky česnek 1 špetka sůl 2 ks cibule 1-2 lžíce rajčatový protlak 500 g zelí 1 špetka mletý černý pepř na potření vejce podle potřeby máslo na vymazání
Postup Ruské pirohy se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí očistíme, nakrájíme nebo nakrouháme, posypeme solí a necháme 10 minut odstát.
Poté ze zelí vylijeme vodu. Na trošce másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a dusíme doměkka. Pět minut před tím, než náplň odstavíme, přidáme 1 lžíci rajčatové protlaku a nastrouhaný česnek. Opepříme a osolíme každý podle své chuti.
Smícháme hladkou mouku, máslo, teplou vodu, sušené droždí, cukr a špetku soli. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj placky o průměru 10 cm, které plníme náplní. Naplněné pirohy vkládáme na máslem vymazaný plech. Povrch pirohů pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 220 °C zhruba 45 minut.
Ruské pirohy se zelím necháme trochu vychladnout a podáváme.