Ruská polévka Šči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 750 ml vývar 10 g máslo 1 ks cibule 0 ks celer 2 snítky kopr 2 ks rajče 1 ks pórek 1-2 ks mrkev 1 ks petržel 250 g zelí 1-2 ks bobkový list 10 g hladká mouka mletý černý pepř 150 g vařené hovězí maso
Postup Ruská polévka Šči recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Zelí nakrájíme na čtverečky. Vývar přivedeme k varu.
Nakrájenou mrkev, celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru. Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plaménku asi 10 minut. Potom vývar procedíme, přidáme zelí, rajčata a vaříme asi 5 minut. Ruskou polévku Šči zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme.
Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Ruskou polévku Šči povaříme ještě 2 minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou.
Ruskou polévku Šči podáváme teplou.