Ruská polévka Šči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
750 ml vývar
10 g máslo
1 ks cibule
0 ks celer
2 snítky kopr
2 ks rajče
1 ks pórek
1-2 ks mrkev
1 ks petržel
250 g zelí
1-2 ks bobkový list
10 g hladká mouka
mletý černý pepř
150 g vařené hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Zelí nakrájíme na čtverečky. Vývar přivedeme k varu.

  2. Nakrájenou mrkev, celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru. Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plaménku asi 10 minut. Potom vývar procedíme, přidáme zelí, rajčata a vaříme asi 5 minut. Ruskou polévku Šči zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme.

  3. Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Ruskou polévku Šči povaříme ještě 2 minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou.

  4. Ruskou polévku Šči podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!