Rumové švestky v čokoládovo-mandlové krustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 láhev rum
2 balíčky mandle
2 balíčky čokoláda na vaření
1 balíček sušené švestky
2 balíčky mleté mandle

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky poklademe do mísy, zalijeme půl litrem tuzemského rumu a zakryjeme na dobu asi 3 týdnů. Rum možná bude nutno po asi 10 - 14 dnech dolít, protože švestky někdy vypijí opravdu hodně. Záleží na tom, jak moc jsou suché.

  2. Po třech týdnech švestky vyndáme z rumu, vypeckujeme a namísto pecky do nich nacpeme mandli, kterou předtím doměkka spaříme.

  3. Potom si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu na vaření, ve které šestky namáčíme a rovnou z čokolády je obalujeme ve strouhaných mandlích.

  4. Takto připravené sušené švestky v rumu necháme v chladnu zatuhnout. Rumové švestky v čokoládovo-mandlové krustě podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!