Rozpečený hermelín s chlebovými tyčinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 balení hermelín
2 lžíce olivový olej
2 ks cherry rajčata
na potření
máslo
podle potřeby
chléb
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Odřízneme hermelínu vršek a zbytek hermelínu vydlabeme do vedlejší misky. Cherry rajčata nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

  2. K vydlabanému vnitřku přidáme 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky prolisovaného česneku a koření na grilovaný hermelín (můžeme použít ale jakékoliv podle chuti) a dále přidáme nakrájená cherry rajčata.

  3. Vytvořenou směs vrátíme zpátky do vydlabaného hermelínu a přikryjeme vrškem. Z alobalu si uděláme mističku a dáme do horkovzdušné trouby na 180 °C asi na 10 minut, dokud nebude hermelín pěkně tekutý.

  4. Krajíce chleba opečeme na kontaktním grilu nebo na pánvi, potom nakrájíme na proužky a pomažeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem.

  5. Rozpečený hermelín ihned servírujeme a pomocí chlebových tyčinek nabíráme sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!