Rozmarýnové brambory pečené v troubě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
10 ks brambory
8 lžic extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Brambory důkladně osušíme a v míse je promícháme s olivovým olejem.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a brambory vysypeme na plech. Brambory bez koření, bez soli a bez otáčení pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  3. Už dozlatova opečené brambory s plechem vytáhneme. Brambory se lepí na pečící papír, ale nesnažíme se je oddělit! Místo toho na brambory rozložíme kousky másla a plechem hýbáme ze strany na stranu, dokud se máslo nerozpustí a brambory se budou sami odlepovat od papíru. Až teď brambory dochutíme solí a rozmarýnem.

  4. Rozmarýnové brambory pečené v troubě podáváme jako přílohu k různým masům, rybám nebo řízkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!