Roštěnky v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks paprika
2 ks cibule
4 ks rajče
1 ks cibulová nať
3 plátky hovězí roštěná
podle chuti
sůl
barevný drcený pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa omyjeme a zlehka naklepeme. Posypeme solí, barevným drceným pepřem a potřeme olejem. Maso uložíme do mísy a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Můžeme i přes noc, maso bude křehčí.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme roštěnky a zprudka je opečeme z obou stran. Poté maso zvolna dopečeme, aby bylo měkké. Jeden stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Ke konci pečení maso potřeme utřeným stroužkem česneku.

  3. Na druhé pánvi připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Cibulovou nať omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriky (použijeme papriku červenou, zelenou a dvě žluté) omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme olej, přidáme cibuli, česnek, papriky a krátce orestujeme. Poté zeleninu osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec k zelenině přidáme rajčata a cibulovou nať a pár minut prohřejeme.

  4. Hotovou zeleninu rozdělíme na talíř, doplníme plátkem masa a podáváme. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!