Čočková pánev s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
200 - 250 ml vývar
1 špetka mletá skořice
1 ks malá cibule
50 g anglická slanina
100 g červená čočka
250 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
1 ks malý pórek

Postup přípravy receptu

  1. Čočku vypereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěný pórek na nudličky. Anglickou slaninu drobně pokrájíme

  2. V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit slaninu, potom přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Na tomto základu za stálého míchání restujeme mleté maso tak dlouho, dokud se jednotlivé kousky neodělí. Pak k masové směsi vmícháme čočku, sůl, pepř a skořici, vše podlijeme vývarem a zvolna zakryté dusíme doměkka. Nakonec přidáme nakrájený pórek a ještě asi 2 minuty podusíme

  3. Červenou čočku s mletým masem a pórkem podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!