Roštěnky s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 šálek vývar
2 ks rajčata
- - cibule
2 dl smetana
- - mouka hladká
150 g klobása
- - pepř mletý
- - paprika mletá
4 plátky roštěnec hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme a nařízneme kraje, aby se nám nezkroutily, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme. Na zbytku oleje zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, podlijeme částí vývaru, nalijeme k opečeným roštěnkám, přidáme pokrájená rajčata a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme, aby se nevytvořily hrudky a chvíli povaříme. Potom omáčku prolisujeme, zalijeme smetanou a prohřejeme. Obkládáme opečenými klobásami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!