Roštěnky s cibulovými kroužky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
4 ks cibule
vegeta
0.5 lžičky hladká mouka
1 lžička rajský protlak
4 plátky hovězí roštěná
podle potřeby
sůl
mletý pepř
olej na smažení
těstíčko
sůl
2 ks vejce
20 dkg mouka
1 dl voda
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané velké cibule nakrájíme asi na 1/2 cm plátky a ty rozložíme na kroužky. Z mouky, vajec, vody a soli si uděláme těstíčko. Můžeme přidat i jemně sekanou petrželku. Kroužky cibule máčíme do těstíčka a postupně je v rozpáleném oleji dozlatova smažíme. Hotové cibulové kroužky dáme na talíř na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Zvlášť je taky podáváme.

  2. Okraje roštěnek na více místech nakrojíme, po obou stranách lehce naklepeme,o solíme a opepříme. Prudce je v rozehřátém oleji opečeme, každou stranu asi 5 minut. Potom je vyndáme na teplou mísu nebo hned na talíře. Do výpeku přidáme mouku, rajský protlak a vegetu. Po opražení zalijeme vodou a krátce povaříme.

  3. Roštěnky podáváme s chlebem a smaženými kroužky cibule. Podle chuti dáme k roštěnkám hořčici, kečup, tatarku. Roštěnky s cibulovými kroužky jsou dobré i s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!