Roštěnky po plzeňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
2 ks cibule
- - mouka hladká
- - zázvor
2 ks párek
2 dl pivo světlé
4 ks roštěnec hovězí
- - koření divoké

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky na krajích nařízneme a lehce naklepeme. Osolíme je, okořeníme a obalíme v mouce. Na tuku roštěnky z obou stran opečeme, vyjmeme a osmahneme na něm také cibulku. Roštěnky vrátíme k cibuli, podlijeme trochou piva a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme pivem. Roštěnky na talíři podlijeme šťávou z piva a ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí, kterou jsme opekli na tuku ještě s polovinou párku. S opečenými bramborami je nejlepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!