Roštěnky plněné šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 ml kysaná smetana
1 lžička plnotučná hořčice
10 g hladká mouka
1 lžička rozpuštěné máslo
700 g hovězí roštěná
náplň
1 ks vejce
60 g máslo
150 g šunka
300 g cibule
podle chuti
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nádivku. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme drobně nakrájenou šunku a chvilku restujeme. Přidáme vejce a mícháme, až se vejce srazí. Směs opepříme a osolíme podle chuti.

  2. Oprané a osušené roštěnky naklepeme. Plátky posypeme paprikou a potřeme připravenou nádivkou. Roštěnky srolujeme a převážeme bílou nití. Pak pomoučníme a po obou stranách po 4 minutách opečeme na másle.

  3. Přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem z kostí nebo horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké roštěnky vyndáme. Šťávu zahustíme smetanou smíchanou s moukou a hořčicí. Podle chuti přisolíme a omáčku povaříme. Uvařenou omáčku přecedíme. Z roštěnek odstraníme nitě.

  4. Hotové roštěnky plněné šunkou podáváme s rýží a okurkovým salátem. Přeléváme je omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!