Roštěnky na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 300 g brambory 2 ks cibule 80 g celer 80 g mrkev worcesterská omáčka 4 plátky hovězí roštěná podle chuti tymián bobkový list 250 ml červené víno mletý bílý pepř česneková sůl na ozdobu sterilovaná okurka
Postup Roštěnky na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky na krajích nařízneme, rozklepeme, dobře nasolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno a zeleninu na kostičky.
Ve vyšší pánvi s poklicí si rozehřejeme si olej a roštěnky prudce z obou stran osmažíme. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Do šťávy přidáme cibuli, zeleninu, brambory a vše také prudce osmahneme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme vínem a dobře promícháme. Přidáme roštěnky, zakryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka.
Dušené roštěnky na víně servírujeme ozdobené kyselou okurkou.