Roštěnky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
300 g brambory
2 ks cibule
80 g celer
80 g mrkev
worcesterská omáčka
4 plátky hovězí roštěná
podle chuti
tymián
bobkový list
250 ml červené víno
mletý bílý pepř
česneková sůl
na ozdobu
sterilovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky na krajích nařízneme, rozklepeme, dobře nasolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou. Cibuli a zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno a zeleninu na kostičky.

  2. Ve vyšší pánvi s poklicí si rozehřejeme si olej a roštěnky prudce z obou stran osmažíme. Pak je vyjmeme a uchováme v teple. Do šťávy přidáme cibuli, zeleninu, brambory a vše také prudce osmahneme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme vínem a dobře promícháme. Přidáme roštěnky, zakryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka.

  3. Dušené roštěnky na víně servírujeme ozdobené kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!