Roštěná se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 dkg slanina
2 lžíce olej
1 lžíce hladká mouka
1 dl smetana ke šlehání
1 plechovka sterilované žampiony
3 lžíce pikantní kečup
60 dkg hovězí roštěná
podle chuti
sůl
tymián
worcesterová omáčka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
hovězí vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme olejem a necháme odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka.

  2. Roštěnky vyjmeme a do zbylého vývaru nakrájíme slaninu, osmahneme a zaprášíme moukou. Mírně podlijeme a vaříme. Přilijeme smetanu (více než 30 % tuku), přidáme kečup, tymián, scezené žampiony, worcesterovou omáčku a ještě chvíli povaříme. Do smetanové omáčky vrátíme zpět roštěnky a prohřejeme.

  3. Roštěnou se smetanovou omáčkou podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!