Rohlíkové kremrole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-6 ks rohlík
olej na smažení
náplň
1-2 ks žloutek
mléko
1 kelímek tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
na obalení
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Podle množství rohlíků zvolíme množství tvarohu. Tvaroh smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a pokud je tvaroh příliš hustý, i s trochou mléka. Tvaroh by však měl zůstat trochu hustší, aby nevytékal.

  2. Rohlík rozpůlíme a uřízneme špičky. Střídku vydlabeme. Vzniknou nám tak 2 kusy "kremrolek". Ty naplníme tvarohovou náplní.

  3. Dírky v kremrolích můžeme zalepit kouskem zbylé střídky. Vzniklé kremrole opékáme na pánvi v oleji, po zhnědnutí vyjmeme a ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

  4. Rohlíkové kremrole ihned podáváme. Jsou dobré i studené, ale teplé jsou lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!