Roastbeef recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g sádlo
1 kg hovězí roštěnka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, odblaníme, osolíme, potřeme mletým černým pepřem a olejem a necháme 2 - 3 dny odležet na chladném místě. Před přípravou maso rukou naklepeme a přemasírujeme.

  2. Roastbeef na rozehřátém sádle prudce opečeme ze všech stran a potom pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 60 minut bez podlévání. Po 30 minutách je maso uvnitř krvavé (tvz. anglický roastbeef). Po 60 minutách pečení je roastbeef propečený důkladně.

  3. Roastbeef podáváme v celku a krájíme z něj ostrým nožem tenké porce, které podáváme s různými omáčkami, nebo zeleninou. Roastbeef můžeme podávat teplý s bramborovou kaší, ale i na studeno s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!