Rizoto z vepřové konzervy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 balíčky rýže 1 ks velká cibule 2 konzervy vepřové maso 1 plechovka mexická sterilovaná zelenina bonduele podle chuti 1 palička česnek sůl kari koření na mleté maso mletý černý pepř
Postup Rizoto z vepřové konzervy recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit rýži, řídíme se návodem na obalu.
Otevřeme konzervy vepřového masa ve vlastní šťávě a v plechovce překrájíme. Vybereme část tuku z konzervy a dáme na pánev rozehřát. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku. Poté vyklopíme obě plechovky. Maso mícháme a postupně opékáme. Ochutíme kořením na mletá masa, kari, solí a a pepřem. Přidáme prolisovaný česnek (menší paličku) a opékáme na mírném plameni. Až chybí rýži k dovaření cca 5 minut, vložíme do masa na pánev velkou plechovku mexické zeleniny (my používáme bonduelle) a promícháme.
Scedíme rýži a vmícháme masovou směs.
Rizoto z vepřové konzervy na talíři ozdobíme strouhaným sýrem.