Rizoto s rybím filé a paprikami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks cibule
500 g rajče
125 g rýže
400 g filé z tresky
1 ks paprika zelená
1 ks paprika žlutá
1 špetka pepř
3 lžíce olivový olej
1-2 lžíce hladká mouka
50 ml suché bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu. Rajčata spaříme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, vyřízneme semeníky a bílé dělící přepážky. Lusky nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na několika lžících rozpáleného olivového oleje.

  2. Přidáme kostky papriky a opékáme asi 5 minut. Přilijeme bílé víno. Vmícháme rýži a rajčata. Směs osolíme a opepříme.

  3. Filé z tresky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce opečeme.Kousky filé přidáme k paprikové rýži a na malém ohni dusíme asi 5 minut.

  4. Bazalku opereme, osušíme a otrháme lístky. Část jich odložíme na ozdobu, zbytek nadrobno nakrájíme a vmícháme do pokrmu.

  5. Hotové jídlo před podáváním ozdobíme lístečky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!