Rizoto na neděli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 plátek máslo
1 ks cibule
2 ks rajče
2 hrnečky rýže
250 g vepřová plec
300 g kuřecí maso
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
kari koření
na ozdobu
1 hrst strouhaný parmazán
petrželka kudrnka
podle potřeby
4 hrnečky voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si maso. Vepřové očistíme a pokrájíme na kostky, kuřecí použijeme z prsíček (vykostěný motýlek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme a sloupneme.

  2. Na rozehřátém oleji osmahneme vepřové maso a maso z kuřecích prsíček, až začne hnědnout. Přidáme cibuli, plátky česneku, osmahneme, vmícháme plátky oloupaných rajčat, propláchnutou rýži, špetku kari, zalijeme potřebným množstvím vody nebo vývaru, osolíme a na mírném ohni dusíme rizoto doměkka.

  3. Hrášek a kukuřici mezitím podusíme na plátku másla.

  4. Na talíře tvarujeme naběračkou namočenou v horké vodě kopečky rýže, které obložíme podušeným sterilovaným hráškem a kukuřicí. Posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kudrnkou. Rizoto na neděli podáváme třeba s broskvovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!