Rizoto bez masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 lžíce máslo
1 ks cibule
4 šálky voda
2 šálky rýže
150 g žampiony
2 dl zeleninový vývar
0.5 balíčku mražená zelenina
podle chuti
sůl
vegeta
šafrán
mletý černý pepř
na ozdobu
kečup
50 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, žampiony očistíme a nasekáme na kousky.

  2. Na polévkové lžíci másla a polévkové lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony a mraženou zeleninu. Podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  3. Rýži propláchneme studenou vodou, potom horkou, přidáme ke směsi, zalijeme vodou, osolíme a pod poklicí dusíme 15 minut na velmi mírném ohni. Rýži dochutíme (vegetou nebo šafránem) a omastíme druhou polévkovou lžící másla.

  4. Rizoto bez masa podáváme ozdobené nastrouhaným sýrem a kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!