Řízky naruby s pikantní šťávou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 kg maso
2-3 dl olej na smažení
nálev
1 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 lžíce sádlo
500 ml voda
1 lžíce kečup
1 lžička vegeta
1 lžíce hořčice plnotučná
1 kostka masox
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce worcesterská omáčka
0.5 lžičky mletý černý pepř
podle chuti
sůl
na obalení
3-4 ks vejce
2 hrnky strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle potřeby očistíme. Omyjeme jej, důkladně osušíme a naklepeme. Pak řízky osolíme.

  2. Vejce si rozšleháme. Na pánvi si rozpálíme olej. Řízky upěchujeme ve strouhance, obalíme ve vajíčku a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji.

  3. Připravíme si nálev. Všechny ingredience na nálev vlijeme do hrnce. Lehce osolíme a společně za občasného míchání ohřejeme, než se vše rozpustí a spojí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 175 °C.

  4. Smažené řízky naruby naskládáme do pekáče. Proložíme je kolečky cibule a zalijeme nálevem a olejem po smažení. Pekáč se řízky naruby vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

  5. Upečené řízky naruby s pikantní šťávou podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!