Řízky naruby s pikantní šťávou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 1 kg maso 2-3 dl olej na smažení nálev 1 lžíce olej 1 lžíce máslo 1 lžíce sádlo 500 ml voda 1 lžíce kečup 1 lžička vegeta 1 lžíce hořčice plnotučná 1 kostka masox 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžíce worcesterská omáčka 0.5 lžičky mletý černý pepř podle chuti sůl na obalení 3-4 ks vejce 2 hrnky strouhanka
Postup Řízky naruby s pikantní šťávou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso podle potřeby očistíme. Omyjeme jej, důkladně osušíme a naklepeme. Pak řízky osolíme.
Vejce si rozšleháme. Na pánvi si rozpálíme olej. Řízky upěchujeme ve strouhance, obalíme ve vajíčku a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji.
Připravíme si nálev. Všechny ingredience na nálev vlijeme do hrnce. Lehce osolíme a společně za občasného míchání ohřejeme, než se vše rozpustí a spojí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 175 °C.
Smažené řízky naruby naskládáme do pekáče. Proložíme je kolečky cibule a zalijeme nálevem a olejem po smažení. Pekáč se řízky naruby vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
Upečené řízky naruby s pikantní šťávou podáváme s přílohou podle chuti.