Řízek naruby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 plátků vepřová kotleta
podle potřeby
sůl
máslo
1 ks cibule
voda
olej na smažení
na obalení
2-3 ks vejce
1 hrnek strouhanka
podle chuti
1-2 lžičky vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, případně opepříme. Do jedné misky dáme strouhanku, do druhé rozklepneme a rozšleháme vejce. V míse si rozšleháme trochu vody s vegetou.

  2. Rozehřejeme si pánev a dáme olej. Plátky masa položíme do strouhanky a rukou ji zatlučeme do masa. Pak je namočíme do vejce a ihned vkládáme do rozpálené pánve s olejem. Krátce orestujeme z obou stran a položíme do zapékací misky nebo pekáčku. Šťáva by měla zůstat v něm. Na každý plátek masa dáme kolečko cibule, plátek másla a řízky naruby vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova.

  3. Řízek naruby podáváme třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!