Risotto se sýrem taleggio a hruškou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks šalotka
1 l zeleninový bujon
100 ml bílé suché víno
300 g kulatozrnná rýže
1 ks hruška william
150 g taleggio
podle chuti
sůl
parmazán
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle dozlatova orestujeme šalotku nasekanou najemno. Očištěnou hrušku nastrouháme najemno a přidáme restovat k šalotce. Dusíme na pomalém ohni asi 10 minut. Pak přidáme rýži, zvýšíme teplotu a krátce orestujeme. Vše podlijeme bílým vínem. Jakmile se vínko vypaří, podlijeme vývarem a vaříme rýži do změknutí.

  2. Ke konci vaření přidáme sýr taleggio, dobře promícháme, ochutíme solí, pepřem, posypeme parmazánem a risotto je hotovo.

  3. Risotto se sýrem taleggio a hruškou podáváme jako hlavní chod. Můžeme doplnit bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!