Ričet recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g brambory 1 ks cibule 0.5 ks celer 1 ks rajče 1 ks mrkev 1 ks petržel 100 g fazole 400 g uzené maso 200 g ječné kroupy podle chuti 1 stroužek česnek sůl petrželka bobkový list mletý černý pepř
Postup Ričet recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole předem namočíme a pak dáme vařit spolu s kroupami. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostičky.
Když přejdou fazole varem, přidáme maso a po hodině varu nakrájenou zeleninu a koření. Brambory přisypeme až asi 20 minut před koncem.
Vzhledem k předpokládané slanosti masa solíme až ke konci. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme, zbylou "všehochuť" podáváme jako přílohu.
Ričet podáváme nejlépe teplý.