Ričet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g brambory
1 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks petržel
100 g fazole
400 g uzené maso
200 g ječné kroupy
podle chuti
1 stroužek česnek
sůl
petrželka
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole předem namočíme a pak dáme vařit spolu s kroupami. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu. Brambory nakrájíme na kostičky.

  2. Když přejdou fazole varem, přidáme maso a po hodině varu nakrájenou zeleninu a koření. Brambory přisypeme až asi 20 minut před koncem.

  3. Vzhledem k předpokládané slanosti masa solíme až ke konci. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme, zbylou "všehochuť" podáváme jako přílohu.

  4. Ričet podáváme nejlépe teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!