Ričet - kroupy se zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 hrst hrášek
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1/2 ks paprika
2 ks brambory
1 ks cibule
1 špetka kmín
1/4 ks celer
1 špetka tymián
1 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks petržel
1/2 ks kedlubna
2 hrstě fazole
4 hrstě kroupy
1 špetka saturejka
3 ks bobkový list
1 špetka pepř
1 ks sladká paprika
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy slijeme, propláchneme je horkou vodou, zalijeme a necháme vařit doměkka - nejrychleji se nám to podaří v tlakovém hrnci, máme hotovo asi za 15 minut. Mezitím si očistíme připravenou zeleninu a nakrájíme ji na kostičky, nasekáme nadrobno cibuli, slijeme namočené fazole a přidáme ke kroupám. Vše znovu povaříme spolu s bobkovým listem dalších asi 8 minut

  2. Když jsou všechny ingredience měkké, vyjmeme bobkový list, propasírujeme rajčata, podle potřeby můžeme ještě zředit vodou, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a koření - kromě česneku a petrželové natě - a necháme ještě vzkypět

  3. Nakonec ričet zahustíme asi dvěma lžícemi mouky rozmíchanými v troše vody. Krátce povaříme a zcela na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať a česnek

  4. Ričet podáváme s nejlépe tmavým celozrnným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!