Řezy z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 lžíce máslo
100 ml jogurt
100 ml mléko
1 ks cibule
4 ks rajče
2 ks houska
1 ks chilli paprička
1 lžíce moravanka
2 ks nakládaná okurka
mletý černý pepř
1 kg hovězí mleté maso
na ozdobu
tymián
150 g parmazán
podle chuti
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přelijeme mlékem. Necháme housky vsáknout mléko. Mleté maso dáme o větší mísy. Housky vymačkáme a spolu se všemi vejci a jogurtem je přidáme k mletému masu a zamícháme.

  2. Rozehřejeme si troubu na 180 °C a pekáček nebo vysoký plech vymažeme olejem nebo tukem.

  3. Oloupeme cibuli a česnek. Chilli papričku zbavíme jádřince a peciček. Vše nasekáme najemno. Rozpálíme pánev, přidáme máslo a cibuli, česnek a papričku na něm necháme zesklovatět. Pak směs necháme vychladnout.

  4. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Nakládanou okurku a zeleninu nasekáme najemno.

  5. Vychladlou směs, nasekané bylinky a zeleninu přidáme k mletému masu a pečlivě mícháme, než nám vznikne hladké "těsto". Hotovou směsí vyložíme připravený pekáček do výšky 2 - 3 cm a pečeme dozlatova.

  6. Parmazán nakrájíme na hoblinky. Upečené maso nakrájíme na řezy libovoného tvaru a velikosti a každý zdobíme hoblinkami parmazánu a snítkou tymiánu.

  7. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!