Řezy z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 1 lžíce máslo 100 ml jogurt 100 ml mléko 1 ks cibule 4 ks rajče 2 ks houska 1 ks chilli paprička 1 lžíce moravanka 2 ks nakládaná okurka mletý černý pepř 1 kg hovězí mleté maso na ozdobu tymián 150 g parmazán podle chuti čerstvé bylinky
Postup Řezy z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přelijeme mlékem. Necháme housky vsáknout mléko. Mleté maso dáme o větší mísy. Housky vymačkáme a spolu se všemi vejci a jogurtem je přidáme k mletému masu a zamícháme.
Rozehřejeme si troubu na 180 °C a pekáček nebo vysoký plech vymažeme olejem nebo tukem.
Oloupeme cibuli a česnek. Chilli papričku zbavíme jádřince a peciček. Vše nasekáme najemno. Rozpálíme pánev, přidáme máslo a cibuli, česnek a papričku na něm necháme zesklovatět. Pak směs necháme vychladnout.
Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Nakládanou okurku a zeleninu nasekáme najemno.
Vychladlou směs, nasekané bylinky a zeleninu přidáme k mletému masu a pečlivě mícháme, než nám vznikne hladké "těsto". Hotovou směsí vyložíme připravený pekáček do výšky 2 - 3 cm a pečeme dozlatova.
Parmazán nakrájíme na hoblinky. Upečené maso nakrájíme na řezy libovoného tvaru a velikosti a každý zdobíme hoblinkami parmazánu a snítkou tymiánu.
Podáváme s bramborovou kaší.