Řezy se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 dl olej
4 ks vejce
0 l mléko
1 dl mléko
20 dkg cukr krystal
20 dkg hladká mouka
1 vanilkový pudink
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na potření
1 kelímek zakysaná smetana
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
na ozdobu
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce spolu s krystalovým cukrem ušleháme do husté pěny, pak postupně přimícháme olej, mléko, přisypeme mouku spolu s kypřícím práškem. Všechno spolu dobře smícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  2. Uvaříme si pudink klasickým způsobem a opatrně nalijeme křížem krážem v tenkých pruzích na těsto. Pak ještě opatrně seshora stěrkou smícháme jemně pudink s těstem a dáme péct.

  3. Na upečenou ještě horkou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu a hustě zasypeme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!