Restovaná hlíva ústřičná se slaninou a cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 dl vývar
1 ks cibule
500 g hlíva ústřičná
0 lžiček drcený kmín
podle chuti
sůl
kmín
tymián
čerstvě mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na jemné kostičky a cibuli na tenká půl kolečka. Hlívu pokrájíme na silnější proužky.

  2. Slaninu dáme na studenou pánev (já používám wok) a zahříváme, až pustí tuk. Poté hlívu vložíme do rozpáleného tuku a zprudka restujeme, až začne zlátnout. Nesolíme! Hlíva by pustila vodu a začala se dusit. Nyní přidáme cibuli, kmín, tymián a restujeme spolu s houbami, až i cibulka začne zlátnout.

  3. Přilijeme horký vývar a stále zprudka restujeme, až se vyvaří cca na polovinu. Restovanou hlívu stáhneme z plotny, podle chuti osolíme, opepříme (nejlépe mořskou solí a čerstvě mletým pepřem) a vmícháme máslo. To nám trochu zahustí zredukovaný vývar a pozvedne chuť. Na závěr můžeme přidat posekanou petrželku, pažitku nebo jarní cibulku.

  4. Restovaná hlíva ústřičná se slaninou a cibulkou nejlépe chutná s chlebem či toastem, ale také skvěle doplní steak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!