Řeřichový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 ks vejce
1 svazek kerblík
2 lžíce červený vinný ocet
1 svazek řeřichové výhonky
200 g polníček nebo salát
2 lžíce olej (ořechový)
1 lžíce piniová semínka (nebo kešu)
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si 8 - 10 minut uvaříme vejce natvrdo. Pak vejce prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku.

  2. Očistíme si ředkvičky, omyjeme je a nakrájíme na slabá kolečka. Salát rozebereme na listy. Ty opereme a zlehka osušíme. Pak je natrháme na kousky. Opereme si kerblík a otrháme lístky.

  3. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm orestujeme semínka. Vyjmeme je a dáme je stranou do misky. Olej slijeme a dáme si je stranou prochladnout. Přilejeme ocet, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Zálivku dobře našleháme, pak přidáme oříšky.

  4. Rozpůlíme vejce a vyloupneme z nich žloutky. Bílky nasekáme na kostičky nebo je nahrubo nastrouháme.

  5. Listy salátu a kerblík rozdělíme do čtyř větších misek a proložíme je kolečky ředkviček. Navrch nasypame kousky bílků. Žloutky prolisujeme lisem na česnek a rozdělíme je na salát. Přelijeme je octovou zálivkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!