Řepánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
30 g droždí
100 g cukr krupice
600 g polohrubá mouka
80 g Hera
na potření
1 ks vejce
drobenka
50 g máslo
50 g cukr moučka
50 g hrubá mouka
náplň
20 g máslo
50 g cukr krupice
50 g vlašské ořechy
100 g mletý mák
2 ks cukrová řepa
na obalení
1 hrst cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech uvedených surovin zaděláme hladké nelepivé těsto, které necháme 40 minut kynout.

  2. Řepu oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme na másle doměkka. Přidáme cukr, mák, nasekané ořechy, krátce podusíme a necháme vychladnout.

  3. Těsto rozdělíme na 24 kousků, každý naplníme náplní a zabalíme. Bochánky (řepánky) dáme na plech tak, aby se nedotýkaly. Necháme v teple ještě 20 minut kynout.

  4. Připravíme si z másla, cukru a mouky drobenku.

  5. Po 20 minutách bochánky (řepánky) potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

  6. Řepánky podáváme jako klasické buchty, jsou opravdu vynikající! Můžeme je ještě obalit v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!