Ředkvičkový zelený salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 svazky ředkvičky
0.5 ks citron
1 lžíce olivový olej
0.5 ks hlávkový salát
2 lžíce nať z jarní cibulky
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Hlávkový salát dobře omyjeme a natrháme na kousíčky. Z jarní cibulky použijeme pouze čerstvou nať, kterou nakrájíme na drobná kolečka.

  2. Ředkvičky, salát a naťovou cibulku v míse promícháme, zakápneme citronem, olivovým olejem, osolíme, opepříme a opět promícháme.

  3. Ředkvičkový zelený salát rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme. Salát nenecháváme odležet, ředkvičky by po osolení pustily příliš mnoho vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!