Ředkvičkový salát s řapíkatým celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 svazečky ředkvičky
1 ks šalotka
1 lžíce bílý vinný ocet
1 řapík řapíkatý celer
1 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme a omyjeme zeleninu. Ředkvičky a šalotku nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na plátky. Vše vložíme do mísy. Použijeme jen malý řapík nebo půl většího. Ředkviček musí být větší množství než celeru.

  2. Vidličkou našleháme olej s octem, přelijeme jím zeleninu, zamícháme. Ředkvičkový salát s řapíkatým celerem necháme asi 15 minut odležet v chladničce.

  3. Ředkvičkový salát s řapíkatým celerem Podáváme k pečeni nebo k nákypům. Možno nepatrně osolit, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!