Ředkvičková pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl pažitka 2-3 svazky ředkvičky 1 kelímek žervé 50 g vlašské ořechy 1 ks tavený sýr mletý černý pepř 100 g tvaroh (nízkotučný)
Postup Ředkvičková pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky a pažitku očistíme a omyjeme. Pár snítek pažitky dáme stranou na ozdobu. Zbytek pažitky osušíme a spolu s ředkvičkami nasekáme nadrobno. Ořechy nasekáme.
Žervé utřeme s tvarohem a sýrem. Pokud jsou v něm stále hrudky z tvarohu, můžeme směs zpracovat ručním šlehačem. Do hladkého krému přidáme ředkvičky a pažitku. Nakonec do pomazánky vmícháme větší polovinu ořechů. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku necháme vychladit.
Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo a zdobíme zbylými ořechy a pažitkou.