Ředkvičková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
pažitka
2-3 svazky ředkvičky
1 kelímek žervé
50 g vlašské ořechy
1 ks tavený sýr
mletý černý pepř
100 g tvaroh (nízkotučný)

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky a pažitku očistíme a omyjeme. Pár snítek pažitky dáme stranou na ozdobu. Zbytek pažitky osušíme a spolu s ředkvičkami nasekáme nadrobno. Ořechy nasekáme.

  2. Žervé utřeme s tvarohem a sýrem. Pokud jsou v něm stále hrudky z tvarohu, můžeme směs zpracovat ručním šlehačem. Do hladkého krému přidáme ředkvičky a pažitku. Nakonec do pomazánky vmícháme větší polovinu ořechů. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku necháme vychladit.

  3. Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo a zdobíme zbylými ořechy a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!